Martie! Ce sa vaneaza in aceasta luna?

Se vaneaza mamifere: bizam, caine enot, dihor comun, hermelina, jder, nevastuica, sacal, viezure, vulpe.

Pasari: cioara griva, cioara griva sudica, cioara neagra si cotofana.

 

D’ale  vânătorilor

Friptură de cocoș de munte

Ținem cocoșul cu pene 2-3 zile în cămară, curățat de intestine și gușă. Apoi se curăță de pene, i se taie capul și labele și se curăță bine, după care se trece prin flacără de spirt. Se unge cu coniac sau rom pe dinafară, după care se învelește în fâșii de slănină puțin sărată, care pentru fixare se leagă. Se dă la cuptor cu boabe de piper, cimbru, foaie de dafin. Când este pe jumătate fript se stropește înăuntru cu vin alb. În altă tavă se pune la prăjit în unt o felie de pâine tăiată în lungul franzelei. Când cocoșul este fript, se scoate din cuptor, se stropește pâinea cu o parte din sos, se așează deasupra și se stropește cu sucul rămas. Se servește cu salată de sfeclă roșie cu hrean.

Cantități necesare: 1 cocoș de munte, 1 pahar coniac sau rom, 100 gr slănină, 50 gr unt, 3-6 boabe piper, 1 pahar vin alb, o felie pâine, dafin, cimbru, sare.