Pescuit recreativ

Urmariti clipul video realizat la concursul de pescuit stationar pentru SENIORI organizat de A.J.V.P.S. Vrancea si desfasurat pe Lacul de acumulare Ciuslea-Movileni pe data de 25 iunie 2016:

Incepand cu data de 05.05.2016 Consiliul A.J.V.P.S Vrancea a stabilit normele de incasare a cotizatiilor de membru pescar, dupa cum urmeaza:

Anunt AJVPS Vrancea: Denumirile speciilor de pesti si alte vietuitoare acvatice care se pescuiesc si se comercializeaza in Romania:

Pe data de 16 aprilie 2013 au fost prinsi mai multi braconieri care incercau ilegal sa captureze peste din lacul „Pasitoarea” de la Barajul Calimanesti cu ajutorul unei aparaturi generatoare de curent. O echipa mixta formata din reprezentantii AJVPS Vrancea si ai Politiei Marasesti au surprins trei braconieri piscicoli care actionau in plina perioada de prohibitie, fiindu-le confiscate materialele de braconaj si barca, acestora intocmindu-se dosare penale. Perioada de prohibiţie   …

In aceasta luna la copca se prind biban, stiuca, salau, babusca, ghibort, rosioara, platica, mai rar crap si caras. In apele neinghetate si pe vreme insorita, se pot prinde clean, mreana, oblet si scobar.

In rauri, pe vreme insorita si mai calda, se prind clean, scobar, mreana, oblet. La copca la fel ca si in ianuarie. In anul 2012, pescuitul stiucii a fost interzis in perioada 15.02 – 28.03.  

Pe masura dezghetarii apelor, pestii pasnici incep sa se hraneasca din ce in ce mai bine; la fel si rapitorii. In anul 2012, pescuitul stiucii a fost interzis pana la 28.03.   D’ale pescarilor Păstrăv la grătar Se curăță păstrăvii, se spală, se sărează și se usucă într-o cârpă. Se ung cu unt sau cu ulei, se învelesc fiecare într-o hârtie albă pergament și se frig pe grătar la foc   …

La inceputul lunii, rezultate din ce in ce mai bune la pestii pasnici: rosioara, babusca, crap, caras, scobar, mreana. De asemenea, se prinde bine stiuca, dupa depunerea icrelor hranindu-se intens. In a doua parte a lunii incepe prohibitia la toate speciile de pesti din apele naturale, colinare si de ses, cu exceptia Marii Negre. Pescuitul stiucii in aceasta perioada va fi reglementat prin ordin al ministrului. D’ale pescarilor Crochete de   …

In apele naturale, colinare si de ses, pescuitul este oprit la toate speciile de pesti (este perioada de depunere a icrelor). Ramane de vazut care va fi regimul de pescuit al stiucii, dupa aparitia ordinului de prohibitie. In apele de munte, pescuitul la pastrav indigen, fantanel si coregon, se poate practica numai cu muste artificiale sau cu naluci. Continua prohibitia pentru lipani.

La munte, pescuitul este permis la toate speciile de salmonide. Lostrita (ca si mihaltul), este specie strict protejata. In a doua jumatate a lunii se deschide pescuitul si in apele naturale, colinare si de ses. Rezultate bune se obtin la pestii pasnici: crab, caras, platica, babusca, scobar, mreana, dar si la rapitori: stiuca, biban, salau, somn, avat.